El Grup de Periodistes Ramon Barnils, contra la llibertat de premsa

by Redacció

El Consell de la Informació de Catalunya ha obert expedient informatiu contra E-Notícies arran d’una denúncia interposada pel Grup de Periodistes Ramon Barnils.

Segons ha informat aquest dissabte el mateix diari, l’objecte de la denúncia és un article crític amb un informe de l’associació de finals del passat mes de juliol en què analitza el tractament mediàtic de “l’efecte Orriols”.

El Grup Barnils hauria atribuït al mitjà una intenció de “denigrar i atacar” l’entitat, l’assenyalament dels membres de la Junta i la vulneració del codi deontològic de la professió.

Paradoxalment, l’informe del col·lectiu de periodistes sobre el cas de Sílvia Orriols arremet obertament no només contra 8TV i els responsables de la ja desapareguda cadena, sinó també contra companys als quals identifica individualment, com ara Sergi Maraña.

Amb tot, el mateix Grup Barnils que alliçona sobre com exercir la professió periodística de manera adequada, no dubta a recórrer a argúcies contràries a la llibertat de premsa o el pluralisme informatiu i que promouen l’autocensura.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM