L’autorització de la vacuna de la Covid-19 es basà en dades falsejades per Pfizer

by Redacció

Un nou estudi publicat a la International Journal of Vaccine Theory, Practice, and Research determina que Pfizer-BioNTech va demorar deliberadament la comunicació al regulador de les dades de mortalitat relatives a l’assaig clínic de la seva vacuna contra la Covid-19.

Aquesta anàlisi forense realitzada sobre l’ingent volum de documentació lliurat el 2020 per la farmacèutica nord-americana a l’Administració d’Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA), revela fins a quin punt Pfizer ocultà diversos casos de defunció entre els participants de l’assaig amb la finalitat que la vacuna obtingués l’autorització d’ús d’emergència.

D’acord amb la investigació dirigida Corinne Michels, doctora en biologia de la Queens College i l’Universitat de Columbia, Corinne Michels, si la notificació de les dades sobre efectes adversos no s’hagués dilatat en el temps, l’aprovació per part de l’FDA s’hauria vist seriosament compromesa.

Les xifres reals de mortalitat, conegudes pel fabricant i amagades al supervisor, revelaven un increment de 3,7 vegades de defuncions per accidents cardiovasculars en els participants que reberen la vacuna, en comparació amb el grup de control, a qui se li administrà placebo.

Els autors de la recerca suggereixen igualment que els responsables de Pfizer-BioNTech haurien assignat diverses morts associades a la vacuna a causes diferents, distorsionant encara més la informació lliurada i amb què l’FDA havia d’adoptar-ne la decisió d’emergència el desembre del 2020.

Més enllà dels greus problemes de seguretat, l’anàlisi planteja que els resultats de l’assaig clínic ocultats també posen en dubte les bondats del fàrmac en termes d’eficàcia. En aquest sentit, “no trobaren evidència que les vacunes COVID-19 beneficiïn la mortalitat per totes les causes”.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM