L’Hongria de Viktor Orbán esdevé el país de l’OCDE on més ha crescut el poder adquisitiu de les famílies

by Redacció

Entre el conjunt de països de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), Hongria ha registrat l’increment més gran en els ingressos reals de les llars per càpita durant el segon trimestre de 2023.

D’aquesta manera, les famílies hongareses s’han beneficiat d’un augment general en aquest indicador de renda de tres punts percentuals, tal com ha publicat els darrers dies l’organització internacional formada pels països desenvolupats.

En termes comparatius, el creixement experimentat per Hongria en els ingressos de les llars per càpita ha estat sis vegades superior a la mitjana de l’OCDE i el doble de Portugal, l’estat que ocupa la segona posició del rànquing.

Dels vint-i-un països inclosos en l’anàlisi, només en onze s’ha produït en aquest segon trimestre un increment dels ingressos familiars. Als deu restants, entre els quals hi ha economies com la italiana, l’australiana o la noruega, les llars han perdut poder adquisitiu.

L’OCDE situa la disminució de la pressió inflacionària com un dels principals factors que expliquen les bones dades obtingudes per Hongria en aquest indicador, que també es troba influït per eventuals canvis en el sistema de prestacions socials o en la remuneració dels treballadors.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM