Bill Gates busca controlar l’alimentació global utilitzant l’agenda verda i tècniques monopolístiques

by Redacció

Ja fa mesos que el cofundador de Microsoft, Bill Gates, ostenta la condició de major propietari privat de sòl agrícola als Estats Units, gràcies a l’adquisició sistemàtica de terres productives arreu del país.

En l’actualitat, més de cent mil hectàrees es troben sota el domini del multimilionari, que ha accelerat la transformació del sector primari nord-americà.

Mentre que extenses àrees de territori cultivable estan passant a mans d’un reduït nombre de corporacions, desapareixen milers de granges familiars i petites i mitjanes explotacions.

Aquesta operació de gran abast d’apropiació de sòl fèrtil està directament relacionada amb l’àmbit de la biotecnologia, que acapara l’interès i les inversions de Bill Gates.

En aquest sentit, el periodista d’investigació Seamus Brunes, autor de Controligarchs, veu en l’actual estratègia del magnat les mateixes tècniques monopolístiques que als anys noranta li permeteren prendre el control quasi absolut del mercat del software.

Gates pretén dominar l’alimentació mundial a través de l’aplicació de drets de propietat intel·lectual i industrial, patentant innovacions que van des de cultius genèticament modificats fins a productes “làctics” o “carnis” 100% sintètics.

Finalment, no pot obviar-se el paper cabdal de la propaganda climàtica en els plans de Bill Gates. El “filàntrop” s’està servint de l’agenda verda per a debilitar el sector agrícola, així com per a promoure els seus “aliments” de laboratori.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM