Només el 16% dels europeus considera positiva la política migratòria de la Unió

by Redacció

El 59% dels ciutadans de la UE creu que la lluita contra la immigració irregular és un assumpte prioritari, enfront del 12% que la percep com a una qüestió secundària. Per al 29% restant, és important però no prioritària.

Aquests són alguns dels resultats obtinguts en una enquesta publicada per Euronews i realitzada per Ipsos sobre gairebé 26.000 persones de 18 estats membres.

Pel que fa a la valoració ciutadana respecte de les polítiques migratòries, més de la meitat dels europeus, el 51%, considera que la gestió de Brussel·les ha tingut un impacte negatiu.

En canvi, tan sols el 16% de la població opina que la tasca de les institucions comunitàries a l’hora d’abordar aquest fenomen ha estat positiva. Per a 3 de cada 10 no ha estat ni positiva ni negativa.

França (62%), Àustria (60%) i Hongria (58%) són els països on es registra un major grau de desacord envers la política migratòria endegada per la Unió Europea.

Quant a les preferències de gestió, fins al 71% dels participants en la macroenquesta d’Ipsos són partidaris de reforçar els controls fronterers per tal d’impedir la immigració irregular.

Aquesta mesura té un suport clarament majoritari a països com Polònia (86%), Bulgària (83%) i Finlàndia (83%). Per altra banda, els habitants d’Espanya i d’Itàlia són els que manifesten un major suport a acollir els nouvinguts, amb un 41% i un 39%, respectivament.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM

Descobriu-ne més des de L'Alternatiu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint