L’exdirector del Congrés Jueu Canadenc prova de vincular el Comboi de la Llibertat amb l’antisemitisme utilitzant una fotografia manipulada

by Redacció

L’actual president de la Canadian Anti-Hate Network, Bernie Farber, ha publicat aquest cap de setmana a través del seu perfil a Twitter un missatge en què intentava vincular el popular moviment del Freedom Convoy amb l’antisemitisme.

Farber, que fou director executiu del Congrés Jueu Canadenc, compartia una foto que havia rebut “d’un amic a Ottawa durant l’Ocupació”, on apareixia un suposat imprès de signe antijueu.

Al cap de poques hores, la barroera manipulació era destapada a la mateixa plataforma. El periodista Jonathan Kay, també canadenc, demostrava que la imatge ja s’havia difós setmanes enrere per xarxes socials, situant-la aleshores a Miami.

Tot i retirar la piulada un cop exposat l’engany, l’entitat que lidera Farber ha estat darrerament mirant d’atribuir a la protesta dels camioners un caràcter intolerant i violent i reclamant major censura a internet. Un intent de deslegitimació alineat amb el discurs del primer ministre Justin Trudeau, que l’any passat va gratificar la Canadian Anti-Hate Network amb 250.000 dòlars.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM