Diversos senadors i congressistes nord-americans s’uneixen per a exigir explicacions a l’FDA sobre la imminent autorització de vacunar infants a partir dels sis mesos

by Redacció

Liderats pel senador per Texas Ted Cruz, fins a divuit representants electes tant del Congrés com del Senat, han demanat per escrit a l’Administració d’Aliments i Medicaments (FDA) que respongui a diverses qüestions relatives a la imminent rebaixa en l’edat mínima de vacunació contra la Covid-19.

A mitjans d’aquest mes de juny, l’agència reguladora té previst abordar el debat definitiu que, previsiblement, desembocarà en l’atorgament d’una nova autorització d’ús d’emergència a les vacunes de Pfizer i Moderna. En aquesta ocasió, permetria incloure dins la població diana els infants a partir de 6 mesos. Fins al moment el llindar estava situat en els cinc anys.

Davant la proximitat de la decisiva reunió, la carta subscrita per aquest grup de legisladors interroga el Comitè Assessor sobre Vacunes i Productes Biològics Relacionats (VRBPAC), l’equip consultiu de l’FDA en la matèria, perquè justifiqui la conveniència d’administrar amb caràcter general vacunes de la Covid-19 a una franja d’edat tan prematura.

Els signants de la missiva, que pertanyen en exclusiva al Partit Republicà, posen en dubte la necessitat d’exposar -també- els menors de cinc anys als riscos inherents als fàrmacs, tenint en compte l’escassa incidència de complicacions derivades de la malaltia entre aquest col·lectiu. A més a més, els efectes adversos observats castiguen especialment la població jove.

Tal com pot llegir-se a l’escrit original publicat per The Epoch Times, la iniciativa bicameral sol·licita el supervisor perquè aporti els arguments que fonamenten la imposició de la vacunació universal, en comptes de limitar-la a subjectes amb comorbiditat i altres pacients de risc.

Per últim, els membres del Congrés i del Senat que han impulsat l’acció formulen una crida a la prudència: “Les dades mostren que els riscos de conseqüències greus pel Covid-19 per als nens de cinc anys o menys són molt baixos i, per tant, l’estàndard per avaluar les intervencions dels EUA ha de ser molt alt”.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM