Quatre estats nord-americans i cinquanta senadors nacionals s’alcen contra el Tractat de Pandèmies de l’OMS

by Redacció

Les cambres legislatives de Louisiana i Oklahoma estan aprovant lleis amb què cerquen declarar aquests estats lliures de la jurisdicció de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), així com del Fòrum Econòmic Mundial (FEM).

En ambdós casos les normes es troben a la darrera fase de la tramitació i compten amb prou majoria per a obtenir la llum verda definitiva. D’acord amb el calendari previst, entrarien en vigor les pròximes setmanes.

En el cas de Louisiana, a finals del passat mes de març la totalitat dels membres del senat estatal votaren favorablement el projecte de llei que proclama que aquests organismes internacionals “no tenen jurisdicció ni autoritat” sobre el seu territori.

En la mateixa línia, la iniciativa d’Oklahoma estableix que “Qualsevol mandat, recomanació, instrucció, comunicació o orientació emesa per l’OMS, l’ONU o el FEM no podrà utilitzar-se com a base per a l’acció d’aquest Estat, ni podrà utilitzar-se com a directiva o ordre contrària a la Constitució i les lleis de l’Estat”.

D’aquesta manera, Louisiana i Oklahoma segueixen les passes de Utah i Florida, que foren pioners en l’adopció de legislacions per a intentar protegir la seva sobirania, especialment, en l’àmbit de la salut pública.

Davant la imminent celebració de l’Assemblea Mundial de Salut en què es votarà el controvertit “tractat de pandèmies” de l’OMS, els moviments que des dels Estats Units proven de frenar-lo no només es produeixen a escala estatal.

Al Capitoli, quaranta-nou senadors republicans han subscrit aquesta setmana una carta adreçada al president Joe Biden, a qui demanen que retiri el seu suport a l’acord internacional que es negociarà a Ginebra (Suïssa) a partir del 27 de maig.

Els signants consideren que el tractat “augmentaria substancialment els poders d’emergència sanitària de l’OMS i constituirà infraccions intolerables contra la sobirania dels Estats Units”. Fins al moment, l’administració Biden s’ha mostrat favorable a la proposta de l’Organització Mundial de la Salut.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM

Descobriu-ne més des de L'Alternatiu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint