El primer ministre eslovac carrega contra la Big Pharma i desafia les ànsies de dominació de l’OMS

by Redacció

Robert Fico, que el passat 25 d’octubre assumí el càrrec de primer ministre del govern d’Eslovàquia, ha manifestat la seva negativa a rubricar el nou Tractat de Pandèmies que impulsa l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

En un recent discurs, el cap de l’executiu eslovac es mostrava crític amb els plans de l’OMS, que pretén absorbir les competències dels Estats en matèria de salut pública a través d’un nou acord internacional.

Fico ha reivindicat la necessitat de mantenir la sobirania nacional en aquest àmbit davant les preocupants implicacions que comportaria entregar el poder de decisió a un organisme com l’OMS, influïda per opacs interessos i mancada dels mecanismes de control democràtic més elementals.

En aquest sentit, acusa les grans corporacions farmacèutiques d’estar al darrere del projecte. També ha carregat contra la gestió de la pandèmia duta a terme arreu d’Europa i, en especial, contra l’obligatorietat de vacunar-se amb fàrmacs “experimentals”.

Fins al moment, cap primer ministre de la UE s’havia pronunciat tan clarament en aquests termes. Eslovàquia passa així a convertir-se en un nou maldecap per a Brussel·les, amb un Robert Fico que també desafia la posició dels euròcrates en assumptes tan sensibles com la gestió migratòria o el conflicte a Ucraïna.

Discurs del primer ministre del govern eslovac, Robert Fico
Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM

Descobriu-ne més des de L'Alternatiu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint