Israel va registrar un increment del 25% en les trucades a emergències relacionades amb afeccions cardíaques just després de vacunar la població

by Redacció

L’evolució en el nombre i la tipologia de trucades rebudes pels serveis d’emergència a Israel confirmaria la correlació existent entre l’administració massiva de la vacuna de la Covid-19 i un augment d’incidents cardiovasculars. Així es recull en un recent estudi realitzat per científics del país i publicat a la revista Nature.

Els avisos telefònics efectuats per ciutadans que sol·licitaven assistència sanitària a causa d’afeccions cardíaques sobrevingudes, s’haurien incrementat coincidint amb les campanyes de vacunació més concorregudes. Respecte dels dos anys anteriors, entre gener i maig de 2021 el recompte d’aquest tipus de trucades experimentà un creixement del 25% en la franja de 16 a 39 anys.

Precisament, en aquests cinc mesos es concentraren els esforços de les autoritats israelianes per a vacunar la població. Un període en què els serveis d’emergència registraren un infreqüent repunt d’alertes ciutadanes relacionades amb incidents cardiovasculars adversos, com aturades cardíaques, inflamacions de miocardi o problemes derivats de la coagulació de la sang i del síndrome coronari agut.

L’estudi israelià s’afegeix a la llarga llista d’investigacions que assenyalen la correlació entre les vacunes d’ARN missatger i un major risc de patir malalties de cor en infants, joves i adults de mitjana edat. La novetat que aporten els investigadors és l’indicador emprat, a partir del qual apunten a una “associació sòlida i estadísticament significativa” entre l’increment de trucades a emergències i el volum de vacunes administrades.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM