Els infants i adolescents tenen més possibilitats de patir miocarditis després de vacunar-se que no pas de ser hospitalitzats per Covid-19

by Redacció

Des que a l’estiu de l’any passat els CDC nord-americans reconeguessin la relació existent entre les vacunes contra la Covid-19 basades en tecnologia d’ARN missatger i l’aparició d’afeccions cardíaques, pocs experts s’atreveixen a descartar-ne el lligam. Per altra banda, els mètodes de monitoratge desplegats assenyalen que el risc és major en pacients joves.

L’exposició d’infants i adolescents sans de patir complicacions derivades del contagi per SARS-CoV-2 és absolutament anecdòtica. No obstant això, arreu del món occidental s’avançà l’edat mínima de les campanyes de vacunació per tal d’incloure els segments de població més joves. Una decisió que no resisteix el càlcul cost/benefici més elemental.

Un estudi de la Universitat de Califòrnia concretava amb xifres aquest despropòsit. Sota la direcció de l’epidemiòloga Dra. Tracy Hoeg, la recerca conclou que després de rebre la segona punxada, els nens sans entre 12 i 15 anys tenen una probabilitat de 162,2 casos per cada milió de patir una afecció cardíaca.

Aquest risc, que inclou episodis greus de miocarditis o pericarditis, esdevé innecessari, si es col·loca al costat de les probabilitats d’aquest grup de ser hospitalitzat per Covid-19, que els autors de l’estudi situen en 26,7 casos per cada milió. L’aparició d’evidències en aquesta línia, forçaren països com Suècia o Noruega a modificar l’estratègia de vacunació infantil.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM