Anglaterra comença a oferir vacunes contra la Covid-19 a partir dels 5 anys, malgrat registrar el 2020 la mortalitat infantil més baixa de la seva història

by Redacció

Les autoritats sanitàries angleses han anunciat aquesta setmana la posada a disposició de la vacuna contra la Covid-19 per a infants sans a partir dels 5 anys. Així, la població diana s’amplia, passant a incloure tots els menors situats en edats compreses entre els cinc i els onze anys.

Aquest anunci ha coincidit en el temps amb la publicació de l’Agència Nacional d’Estadística (ONS) de les dades referides a la mortalitat infantil de l’any 2020 a Anglaterra i Gal·les. Paradoxalment, durant el pitjor any de la pandèmia, aquests territoris britànics assoliren la taxa de mortalitat infantil més baixa des que es comencessin a registrar el 1980.

De les 3.015 defuncions comptabilitzades a Anglaterra i Gal·les en nens i adolescents fins als 15 anys, només 11 casos estaven relacionats amb el contagi per SARS-CoV-2. No obstant això, cal tenir present que els controvertits mètodes de recompte de la informació epidemiològica podrien haver atribuït a la Covid-19 morts causades en realitat per altres motius.

Tenint en compte les dades presentades per l’ONS, es fa difícil de comprendre l’oferiment de la vacuna en edats tan prematures. Més encara, si cap, sabent que els fàrmacs contra la Covid-19 administrats en aquests moments resulten inefectius per a fer front la variant actualment hegemònica. Exposar els infants als riscos del vaccí, sense raons objectives, esdevé del tot irresponsable.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM