L’Agència de Salut sueca no recomana la vacunació infantil contra la Covid-19 pels riscos associats

by Redacció

En una roda de premsa concedida aquest dijous, Britta Bjorkholm, representant de l’Agència de Salut de Suècia, ha explicat la decisió de l’organisme de no recomanar l’administració de vacunes contra la Covid-19 per als nens i nenes.

Aquesta negativa respon a la manca d’evidències científiques que justifiquin la necessitat de punxar els infants compresos entre els 5 i els 11 anys. 

“Amb el coneixement que tenim avui, de baix risc de malaltia greu en nens, no veiem cap benefici clar en vacunar-los”, ha afirmat Bjorkholm.

Emparant-se en càlculs risc/benefici, les autoritats sueques opten així per abstenir-se d’aconsellar la vacunació generalitzada per a aquesta franja d’edat. La punxada només tindria sentit en casos de pacients considerats de risc.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM