Demanda el centre mèdic que sota engany li practicà una doble mastectomia i un tractament hormonal de canvi de sexe quan era adolescent

by Redacció

Va ser a partir dels 9 anys que la Chloe Cloe, una dona biològica nascuda a Califòrnia, va començar a manifestar signes propis de la disfòria de gènere. Després del seguiment inicial per part del pediatre de capçalera, el 2018 i a l’edat de 13 anys es posà en mans d’especialistes de la corporació mèdica Kaiser Permanente.

Els professionals d’aquesta institució convenceren la Chloe i el seu entorn per a sotmetre-la a un agressiu tractament de canvi de sexe, que incloïa bloquejadors de pubertat, potents injeccions de testosterona i, finalment, l’extirpació dels pits.

Poc més de quatre anys d’ençà d’iniciar el “trànsit”, la nord-americana ha interposat una demanda per danys i perjudicis contra el centre. Acusa els metges de greus conductes negligents i fraudulentes, assegurant que empraren l’engany perquè acceptés un tractament químic i físic irreversible.

Segons el relat exposat pels advocats de la pacient, els membres de Kaiser Permanente indicaren als pares de la Chloe que l’única opció per a resoldre els mals psicològics que patia era aplicant-li la teràpia experimental de canvi de sexe. Els facultatius arribaren a advertir del risc de suïcidi que podia comportar no avenir-se al tractament.

La demanda destaca que, al preceptiu formulari de “consentiment informat”, no es recollien la totalitat dels riscs associats a l’aplicació de bloquejadors de pubertat i a la injecció de testosterona. No s’esmentava la possibilitat de desenvolupar greus problemes en l’estructura òssia o de pèrdua permanent de fertilitat.

Tampoc s’hi feia referència, entre d’altres, a eventuals afeccions cardiovasculars i psíquiques de gravetat, igualment associades a aquesta pràctica. Mai no se’ls informà d’aquests efectes indesitjats, malgrat que “els estudis de dones en transició […] que prenen testosterona han demostrat un augment de gairebé 5 vegades el risc d’infart de miocardi”.

La primavera de 2021, la Chloe comunicà els doctors la seva voluntat d’abandonar el “trànsit” i deixà de banda la testosterona. Des de Kaiser Permanente sempre se’ls indicà que mai no apareixeria l’ànim de desistir del procés de canvi de sexe, amagant de forma deliberada la gran quantitat de casos de pacients que l’abandonen, plenament convençuts.

Més enllà d’haver de lidiar amb les conseqüències físiques i psicològiques de la mutilació corporal, aquesta jove californiana pateix profundes alteracions mentals a causa de la teràpia, incloent-hi pensaments suïcides, i es presenta profundament angoixada pels efectes irreversibles que pugui haver ocasionat sobre la seva capacitat reproductiva.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM