Silicon Valley i la Big Pharma, de la mà per a promoure els tractaments clínics de ‘reassignació sexual’ en infants

by Redacció

Més d’una seixantena de reconegudes marques participen d’una campanya per a exigir a l’executiu de Texas que deixi sense efecte una recent directiva aprovada pel governador de l’estat, Greg Abbott. La instrucció, emesa el passat 22 de febrer, insta el conjunt d’agències públiques i organismes reguladors d’aquest territori a ser diligents a l’hora d’investigar els procediments de “canvi de sexe” perpetrats sobre infants.

L’ordre estatal interpel·la els professionals que es troben en contacte habitual i directe amb nens i nenes, com és el cas de metges, infermers i mestres, perquè alertin les autoritats competents en cas de tenir coneixement d’episodis que incloguin aquestes pràctiques. Abbot recordà que la legislació estatal estableix sancions penals en cas d’incompliment d’aquest deure d’informar.

Després de publicar-se la decisió del governador, els lobbies LGBTIQ+ nord-americans activaren una campanya per a oposar-s’hi. En el marc de les accions endegades destaca una carta oberta subscrita per més de seixanta multinacionals que demanen els legisladors estatals capgirar la normativa vigent sobre la matèria.

Entre els signants del manifest figura una àmplia representació de primeres espases del sector tecnològic. Hi apareixen empreses com Google, Apple, Meta (l’antiga Facebook), Microsoft, Yahoo!, PayPal, Salesforce, LinkedIn o IBM. També s’hi inclouen marques com IKEA, GAP o LEVI’S, i gegants de la indústria farmacèutica com Johnson&Johnson.

El text exigeix l’estat de Texas que deixi de vincular els mètodes clínics de “reassignació sexual” amb l’abús infantil. Les corporacions participen en la iniciativa, segons diuen, per a protegir la seva activitat empresarial, així com els seus empleats, els seus clients i les famílies d’aquests.

El moviment del governador Abbott es deriva del posicionament del fiscal general de Texas, expressat uns dies abans, en què equipara jurídicament els tractaments mèdics de “canvi de sexe” més dràstics aplicats en nens i nenes amb l’abús infantil. Des de l’oficina del màxim responsable de la fiscalia estatal, s’argumenta que aquesta tipologia de pràctiques són susceptibles de causar lesions mentals i emocionals en els menors, provocant-los greus perjudicis en el seu desenvolupament psicològic.

De fet, tal com recull l’ordre de 22 de febrer, la legislació de Texas prohibeix sotmetre els infants “a un ampli ventall de procediments electius per a la transició de gènere, incloses cirurgies de reassignació que poden causar esterilització, mastectomies, extirpació de parts del cos sanes i l’administració de medicaments que bloquegen la pubertat o dosis suprafisiològiques de testosterona o estrògens”.

S’hi dona, per tant, plena sintonia entre el governador i el fiscal general de l’estat entorn d’aquesta qüestió. Una postura basada en la manca de context científic existent i en la concurrència d’una elevada varietat de riscs físics i psíquics als quals s’exposa les criatures en sotmetre-les a aquests tractaments, en molts casos irreversibles. Altres elements com la capacitat dels infants d’atorgar-ne un consentiment lliure o el deure de protegir-ne el dret fonamental a la procreació també reforcen aquesta posició garantista.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM