Nigel Farage aconsegueix que s’obligui els bancs britànics a disposar de suficient efectiu per al públic

by Redacció

El Ministeri d’Economia del Regne Unit ha fet públic aquest dijous que els bancs hauran de garantir que la ciutadania pugui operar en efectiu dins l’àrea d’una milla, en cas de residir en zones urbanes, o de tres, si es viu en indrets rurals.

L’anunci es produeix l’endemà que Nigel Farage, l’exlíder de l’UKIP, entregués al govern una petició en aquest sentit, acompanyada de les signatures de més de 300.000 britànics.

Farage ha celebrat la decisió de l’executiu, interpretant-la com una victòria de la campanya per a protegir els diners en efectiu (Don’t Kill Cash) que ha estat impulsant els darrers mesos.

Segons la iniciativa, les noves tecnologies de pagament i la dràstica reducció de sucursals bancàries arreu del món dificulten la pervivència dels diners físics i, de retruc, amenacen la privacitat de les transaccions.

Finalment, el govern del Regne Unit ha deixat clar que l’incompliment dels nous estàndards de retirada i dipòsit en metàl·lic podrà comportar la imposició de multes de quantia il·limitada per part de l’Autoritat de Conducta Financera (FCA).

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM