La gran banca, alineada amb el wokisme, cancel·la comptes de clients com Nigel Farage per raons polítiques

by Redacció

Les conseqüències que s’han anat succeint d’ençà de conèixer-se, fa un parell de setmanes, el tancament del compte bancari de Nigel Farage per qüestions ideològiques, són de primera magnitud.

No tan sols han obligat a renunciar al càrrec dos dels màxims responsables tant de l’entitat financera Coutts com de la matriu a què pertany, el NatWest Group, sinó que també han obligat el govern del Regne Unit a pronunciar-s’hi expressament.

En un informe de 40 pàgines, el banc justificava la decisió de deixar de proveir els seus serveis a l’exlíder de l’UKIP en què addueix un conjunt de motius, començant pel punt de vista d’arrel conservadora que Farage sosté en relació amb diversos temes.

De la mateixa manera, s’hi presenten altres arguments, que van des de l’amistat que manté amb Donald Trump o el tenista Novak Djokovic, fins a la posició crítica adoptada per Nigel Farage respecte de la gestió sanitària de la Covid-19 o suposades relacions amb Rússia.

Malgrat que l’escàndol que se n’ha derivat ha forçat el banc a recular, Farage ha endegat els darrers dies una campanya destinada a denunciar aquesta mena de pràctiques i “ajudar les persones que han perdut els comptes” per la mateixa causa.

El qui fou un dels principals promotors del Brexit adverteix que es tracta de dinàmiques que poden “dissuadir les persones de dedicar-se a la política” i ho vincula amb el sistema de crèdit social xinès, en què “només aquells amb les opinions ‘correctes’ poden participar plenament a la societat”.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM