Els països nòrdics acorden posar en marxa deportacions massives conjuntes

by Redacció

Els governs de Suècia, Dinamarca, Noruega, Finlàndia i Islàndia han signat aquesta setmana un històric acord per a impulsar conjuntament la repatriació d’immigrants.

Després d’una cimera dedicada a abordar la creixent problemàtica, els responsables ministerials de les cinc nacions s’han compromès a enfortir la cooperació en aquest àmbit.

Els integrants d’aquest bloc nòrdic, que mantenen estrets llaços culturals i un sistema de valors comú, han constituït durant dècades el bastió socialdemòcrata europeu en què s’han emmirallat projectes d’esquerres d’arreu del món.

Precisament, les tensions provocades per la immigració massiva al si dels seus sistemes d’estat del benestar han motivat l’adopció d’aquesta iniciativa conjunta.

El document contempla un programa per a facilitar el retorn voluntari d’estrangers, així com la deportació d’immigrants que romanguin il·legalment a la Unió Europea, en col·laboració amb Frontex i els països d’origen.

Amb aquesta fita, possibilitada en gran part gràcies al lideratge danès, es confirma el viratge que s’està produint a tot el continent respecte de la gestió migratòria i el control de fronteres.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM