Amb una taxa d’immigració oficial del 16%, més de la meitat dels reclusos a Catalunya ja són estrangers

by Redacció

Per primera vegada a Catalunya, el nombre de reclusos estrangers supera el d’aquells interns en possessió de la nacionalitat espanyola.

D’acord amb la darrera actualització de dades de l’Idescat sobre població reclusa, a 31 d’agost de 2023, dels 7.991 empresonats als centres penitenciaris del país, 4.004 en són de nacionalitat estrangera.

Des d’una perspectiva temporal, la sèrie històrica dibuixa un augment sostingut durant les últimes dues dècades en la proporció de reus d’origen immigrant.

L’any 2002 la immigració representava menys del 30% del total de reclusos a Catalunya. Vint anys després, més de la meitat ja pertanyen a aquest grup demogràfic.

En aquest sentit, els indicadors penals apunten al fet que la xifra d’interns estrangers creix a un ritme notablement superior respecte de la dels que ostenten la nacionalitat espanyola.

La recent superació del llindar del 50% de la població reclusa per part de ciutadans estrangers és estadísticament destacable, tenint en compte que la immigració a Catalunya se situa entorn del 16%, segons les dades oficials.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM