Un nou estudi determina que les cirurgies de canvi de sexe multipliquen per 12 el risc de suïcidi

by Redacció

Una recent investigació revela que els pacients amb disfòria de gènere que s’han sotmès a una intervenció quirúrgica de reassignació sexual presenten una probabilitat dotze vegades més gran de protagonitzar intents autolítics que la resta.

A l’estudi, revisat per parells i publicat a la revista mèdica Cureus, els autors examinaren més de 90 milions de persones a partir de dades recopilades durant un període de 20 anys.

S’analitzaren els intents de suïcidi, mort, autolesions i el desenvolupament de trastorn d’estrès posttraumàtic apareguts en els cinc anys posteriors a la visita clínica, en funció de si aquesta incloïa o no cirurgia de canvi de sexe.

Els resultats són demolidors. Mentre que en els pacients amb disfòria de gènere que no passaren per quiròfan els intents de suïcidi només afectaren un 0,29% dels subjectes, aquesta xifra s’eleva fins al 3,47% en els individus que sí foren intervinguts quirúrgicament.

Arran de les xifres obtingudes, els investigadors conclouen que “les persones que se sotmeteren a una cirurgia d’afirmació de gènere varen tenir un risc de suïcidi 12,12 vegades més gran que els que no”.

L’escriptor canadenc i autor del best-seller “12 regles per viure”, Jordan Peterson, reaccionava de manera contundent a l’aparició d’aquest nou estudi: “Els carnissers i els mentiders estaven terriblement equivocats”.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM

Descobriu-ne més des de L'Alternatiu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint