El parany de l’ajuda per la compra del cotxe elèctric

by Redacció

Tal i com estava previst, la Generalitat ha publicat aquest mes de setembre la convocatòria per a acollir-se a les ajudes de fins a 7.000 euros per la compra d’un vehicle elèctric. Aquestes subvencions formen part del Pla Moves III, aprovat pel govern espanyol, i s’hi poden beneficiar tant particulars com entitats públiques i privades. Aquest programa d’ajudes també inclou l’adquisició d’infraestructures de recàrrega.

El pla, conegut des del passat abril, pretén incentivar la renovació del parc automobilístic per tal de reduir les emissions de CO2. La realitat és que en cas d’esgotar-se la dotació econòmica destinada al programa significarà ingressos per al sector del motor per valor de 400 milions d’euros, provinents de les arques públiques. El pla preveu fins i tot la possibilitat de duplicar aquesta quantitat. El lobby automobilístic en resultarà el gran beneficiat d’aquestes ajudes, que podrà suavitzar la greu situació financera que travessa amb la caiguda de vendes provocada per la pandèmia.

Pel que fa a la ciutadania, malgrat la subvenció d’entre 4.500 i 7.000 euros anunciades, el preu actual del vehicle elèctric seguirà fent-lo inaccessible per a la majoria de famílies. A la pràctica les ajudes afavoriran els qui ja es veien en una posició que els permet assumir-ne el cost. Aquest programa d’ajudes públiques, venut com una mesura en favor del progrés i la sensibilitat mediambiental, amaga en realitat una subtil transferencia de rendes baixes a altes.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM

Descobriu-ne més des de L'Alternatiu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint