El Kremlin fa públics els documents que confirmarien l’existència a Ucraïna de laboratoris dedicats a desenvolupar armes biològiques en col·laboració amb Washington

by Redacció

Les acusacions russes sobre el desenvolupament d’armes biològiques per part dels seus adversaris no són noves. Ja el 2017 Moscou expressà una gran preocupació davant les evidències recopilades entorn de la recollida de material genètic de ciutadans russos al seu propi territori. Les mostres biològiques s’obtindrien per mitjà d’organitzacions no governamentals que operarien de forma encoberta per al Pentàgon.

El neguit del Kremlin augmentà en revelar-se que el Departament de Biologia Molecular de la Força Aèria dels Estats Units havia estat adquirint mostres d’ADN d’individus ètnicament russos. Aquesta circumstància alimentà les sospites respecte d’un eventual programa per a dissenyar virus o malalties que afectessin específicament la població russa.

De fet, l’amenaça contra la seva seguretat que Rússia ha esgrimit per a justificar l’operació militar a Ucraïna també inclou aquesta tipologia d’inquietuds. Els darrers anys, el govern rus ha denunciat la proliferació de centres d’investigació biotecnològica amb finalitats bèl·liques prop de les seves fronteres. Fins a onze laboratoris identificats arreu de sòl ucraïnès i que treballarien en estreta col·laboració amb Washington.

A propòsit d’aquestes preocupacions sobre el desenvolupament d’armament no convencional al país veí, el Ministeri de Defensa de la Federació Russa va difondre la jornada d’ahir proves que confirmarien les seves tesis. Es tracta de documents atribuïts al Ministeri de Salut ucraïnès en què s’ordenaria eliminar tot rastre vinculat a l’activitat duta a terme en aquestes instal·lacions. Intervinguda per les tropes russes, la disposició de Kíev per a destruir qualsevol evidència sobre els programes biològics endegats s’hauria emès el passat 24 de febrer, és a dir, el mateix dia que començà l’operació militar.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM