Dinamarca rectifica l’estratègia de vacunació i n’exclou els menors de 50 anys

by Redacció

Tot i haver advertit d’un significatiu increment de contagis de Covid-19 per a la tardor i l’hivern, Dinamarca ha modificat radicalment la seva estratègia de vacunació. Tal com recull en una recent publicació, l’Autoritat Sanitària Danesa únicament prescriu a partir l’administració de la vacuna a individus majors de 50 anys i a pacients de risc.

Si bé aquest país ja n’havia exclòs amb anterioritat els menors de 18 anys de la campanya, l’adopció del nou criteri implica la pèrdua de confiança del govern respecte de la concepció hegemònica dels fàrmacs contra el SARS-CoV-2.

En aquest sentit, Dinamarca abandona el criteri d’universalització de la vacuna. Amb la reducció de la població diana, es reconeix que la malaltia no suposa una amenaça per a la salut dels subjectes per sota dels 50. Alhora, es donen implícitament per vàlides les xifres que apunten a una major exposició entre els adults joves als efectes secundaris de les vacunes.

Així doncs, es consolida la tendència seguida per part de diversos estats d’apujar el llindar d’edat mínim per a rebre la injecció, malgrat preveure’s una pròxima onada generalitzada d’infeccions. Tenint en compte que la presumpta efectivitat de la vacuna és efímera, segons el parer dels mateixos fabricants, la decisió de deixar d’oferir-la a la meitat de la ciutadania danesa no està vinculada a la taxa d’inoculació inicial, sinó als riscs inherents en la punxada.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM