La Universitat de Barcelona empara el veto a l’expert genetista que deixà en evidència les acientífiques tesis ‘trans’

by Redacció

La setmana passada, la Universitat de Barcelona no només acollí amb entusiasme la celebració d’un cicle de conferències en què van difondre’s afirmacions de discutible rigor científic, sinó que fou còmplice de les pràctiques censores perpetrades per l’associació PRISMA, organitzadora de l’acte.

Fundada el 2019, aquesta entitat es dedica principalment a promoure dins l’àmbit científic les teories formulades des de l’activisme LGTBI. Tot i arribar a pregonar la inexistència del sexe biològic o la seguretat dels tractaments amb bloquejadors de pubertat, la UB els cedí l’Aula Maga de l’Edifici Històric durant tres dies consecutius. La inauguració de l’esdeveniment, a més a més, va ser a càrrec d’una vicerectora de la institució.

A la jornada del passat 15 novembre, membres de l’organització expulsaren de la sala una de les persones que hi assistien de públic. Es tracta de Martín Endara Coll, bioquímic i expert en genètica, que el dia abans havia gosat qüestionar amb arguments científics el discurs d’un dels ponents, defensor de l’autodeterminació de gènere.

Tal com ha explicat Endara a aquest mitjà, tot apunta al fet que la seva presència incomodava els membres de PRISMA a causa de diverses publicacions en què el genetista desmunta els plantejaments sostinguts per l’associació, destapant la manca fonament científic que presenten. Malgrat les respectuoses formes mantingudes pel jove especialista en tot moment, els responsables justificaren el veto per raons de “seguretat”.

El silenci còmplice de la UB demostra fins a quin punt el món acadèmic està sent conquerit pels grups de pressió i les polítiques d’identitat, que desvirtuen l’autèntica essència universitària, basada en el pensament crític i l’evidència empírica. En paral·lel, la cultura de la cancel·lació arrela a casa nostra, mentre s’imposa la superstició en detriment de la racionalitat.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM