L’associació catalana pro drets humans Llibertària s’estrena presentant una bateria de recursos contra el protocol sanitari d’Educació

by Redacció

Sense perdre ni un segon i un cop enllestits els pertinents tràmits administratius, Llibertària ha anunciat aquesta setmana les seves primeres accions judicials, ja constituïda formalment com a associació. L’entitat neix amb la finalitat de promoure el respecte pels drets fonamentals i les llibertats públiques.

La controvertida gestió de la pandèmia per part de les administracions, esperonà els impulsors de Llibertària a prendre consciència de la necessitat d’organitzar-se per tal de fer valer els drets amenaçats. Començà a bastir-se arran de la tasca de difusió de consells legals -respecte de les restriccions sanitàries- endegada per l’advocat barceloní Lluís Gallardo, que n’ha assumit la presidència.

La flamant associació ha informat de la interposició d’un conjunt de recursos contra el protocol d’Educació per vulneració de drets fonamentals d’infants i adolescents. S’hi denuncia la conculcació dels drets a la igualtat i a la no discriminació, així com els de privacitat i protecció de dades personals. També acusen les directrius del Departament de violar el dret fonamental a la llibertat deambulatòria per mitjà de la imposició de confinaments.

Des de l’entitat apunten que ja treballen en noves actuacions judicials. Però l’activitat de Llibertària no se circumscriurà únicament als tribunals. Alguns dels seus fundadors han explicat a aquest mitjà la pretensió que esdevingui, alhora, una eina de mobilització social i que pugui prestar diversos serveis, que anirien des de l’assessorament jurídic fins al suport terapèutic.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM