La Generalitat fulmina el comitè que vetllava per una gestió sanitària respectuosa amb els drets fonamentals

by Redacció

Segons ha informat SER Catalunya la tarda d’aquest diumenge, el govern de Pere Aragonès hauria decidit prescindir definitivament del grup d’experts que treballaven per a poder conjugar les restriccions adoptades per a fer front a la pandèmia, amb la necessària salvaguarda dels drets fonamentals.

Coordinat per Xavier Bernadí, doctor en dret i director de Dret i d’Entitats Jurídiques, el comitè estava enllestint un dictamen poc favorable respecte de les mesures imposades per l’executiu català. Posposada la seva publicació amb anterioritat, la dissolució de la comissió farà que l’informe resti finalment dins un calaix.

Aquesta maniobra del Govern de la Generalitat busca evitar l’aparició d’arguments crítics amb l’estratègia endegada, provinents a més a més d’un grup d’assessors adscrit a una de les seves conselleries. Des del mateix Departament de Justícia, que n’era responsable, reconeixen que el comitè ja no estava actiu, com a mínim, d’ençà que la cartera passà a mans de Lourdes Ciuró (Junts).

En cas de confirmar-se la informació, la creació del grup d’experts el 2020 es reduiria únicament a una operació de màrqueting polític. La deriva de la Generalitat ja permetia intuir la manca d’observança en relació amb els drets fonamentals que aplicava a l’hora de confeccionar les mesures preses. La seva actuació queda, més que mai, a l’empara de comitès menys transparents i amb interessos més opacs.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM

Descobriu-ne més des de L'Alternatiu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint