L’FDA no afluixa i autoritza vacunar els nadons

by Redacció

Per enèsima vegada, l’Administració d’Aliments i Medicaments (FDA) nord-americana ha tornat a plegar-se als interessos de la Big Pharma. Succeïa aquest divendres, quan el supervisor autoritzava l’ús d’emergència de les vacunes de la Covid-19 de Pfizer i Moderna en la franja d’edat dels 6 mesos als 5 anys.

A la pràctica, la decisió estava presa des de dimecres, després que el comitè assessor de l’FDA hi donés llum verda. L’aval definitiu depèn de la posició que adoptin els Centres per al Control i Prevenció de Malalties (CDC), que han de pronunciar-se en qualsevol moment. No hi ha previsió que s’oposin al parer de l’FDA.

La rebaixa de l’edat mínima s’ha aprovat malgrat que a hores d’ara només s’ha vacunat el 35% dels infants entre 5 i 11 anys, afectats per la que, fins al moment, havia estat l’última autorització atorgada. Els arguments favorables a la vacunació de nadons són febles i han generat escepticisme entre membres de les cambres legislatives.

Es qüestiona la necessitat de vacunar amb caràcter universal els menors de 5 anys, pels quals, al marge de casos de risc, el SARS-CoV-2 no suposa cap amenaça. Encara més incomprensible resulta la resolució de l’FDA, que disposava d’un informe de Pfizer que revela l’efectivitat negativa del fàrmac en infants d’aquestes edats.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM