El Govern s’empara en l’emergència sanitària per a justificar l’escàndol de les mascaretes que esquitxa el president Torra

by Redacció

Durant la roda de premsa posterior a la celebració del Consell Executiu d’aquest dimarts, la portaveu del Govern ha hagut de respondre a preguntes relatives a la controvertida contractació per a la compra de material sanitari el maig de 2020. Un encàrrec que, recordem, es traduí en un marge comercial del 500% per a l’empresa adjudicatària.

Arran de les darreres informacions conegudes, s’han demanat explicacions a Patrícia Plaja respecte de la intervenció directa per part de l’aleshores president Quim Torra en aquest assumpte. El mateix expresident va descriure al llibre “Les hores greus”, publicat el 2021, el paper decisiu que tingué la seva esposa a l’hora garantir l’èxit de l’operació.

Tanmateix, l’intent de Torra de conferir un caràcter heroic a les gestions perpetrades per la seva dona, presentada com a possibilitadora de l’arribada de mascaretes a Catalunya, se li ha acabat girant en contra. Un cop sabuts els detalls del contracte, el matrimoni format per Quim Torra i Carola Miró apareix com a cooperador necessari d’un immund episodi de saqueig a l’erari públic.

En aquest sentit, es fa evident la implicació en primera persona de Quim Torra en relació amb l’indecorós enriquiment de la família Parellada. Tot plegat, traient profit de la urgència epidemiològica i de l’extraordinària flexibilitat en l’àmbit de la contractació pública que se’n derivà.

L’Institut Català de la Salut (ICS), en aquells moments sota la direcció de l’actual conseller de Salut, Josep Maria Argimon, adjudicà la importació de material sanitari a Basic Devices SL, societat creada ad hoc per membres de la família Parellada.

Obviant les diligències de comprovació mínimes, la Generalitat abonaria anticipadament 35 milions d’euros a l’empresa intermediària. Les maniobres exercides per Torra, Miró i Argimon permeteren superar les mesures de prevenció contra el frau que activaren els diferents actors involucrats en l’execució de la transferència.

Malgrat haver-se constatat que l’expresident del govern català intercedí en una compra que suposà un sobrecost de 24 milions d’euros, la portaveu de l’actual executiu ha descartat obrir-ne cap investigació. Novament, els responsables públics s’han embolcallat en l’excepcionalitat pandèmica per a justificar les conductes més indecents.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM