Preocupant creixement dels delictes sexuals a Catalunya

by Redacció

El nombre de delictes contra la llibertat sexual comptabilitats a Catalunya en els primers tres mesos de 2023 ha crescut un 17,3%, en relació amb el mateix període de l’any passat. Un increment que s’enfila fins al 43,8% en només cinc anys, tenint en compte el total de crims d’aquesta naturalesa registrats al primer trimestre de 2018.

Les dades, donades a conèixer pel Ministeri de l’Interior espanyol, indiquen que entre gener i març les agressions sexuals amb penetració han experimentat un creixement del 12,7% a Catalunya, en comparació amb el 2022. Pel que fa a la resta de delictes contra la llibertat sexual, l’augment ha estat superior als 20 punts percentuals.

Atesa la distribució territorial emprada en el balanç de criminalitat trimestral publicat pel govern de l’Estat, el repunt interanual és especialment intens a les demarcacions de Lleida i Barcelona. Al conjunt de comarques lleidatanes, les infraccions penals contra la llibertat sexual s’han disparat un 41%.

Quant a la província de Barcelona, l’increment d’aquesta mena de delictes als primers tres mesos de l’any ha estat del 22,4%. Encara més pronunciada és la crescuda en aquest territori de la subcategoria més greu, les agressions sexuals amb penetració, que han augmentat un 25,2% en només un any.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM