El Departament de Salut compartirà les dades de vacunació amb els centres educatius

by Redacció

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat aquest dimecres el Decret Llei 20/2021, de 14 de setembre, de modificació del Decret llei 41/2020, de 10 de novembre, de mesures extraordinàries de caràcter social en centres educatius i en l’àmbit de l’educació en el lleure i de les activitats extraescolars per fer front a les conseqüències de la COVID-19. Amb l’aprovació d’aquesta norma l’executiu pretén posar fi a la major polèmica que ha acompanyat aquest inici de curs escolar.

Un bon nombre de famílies havien denunciat la intromissió dels centres educatius sobre la intimitat dels seus fills, que mitjançant l’entrega de formularis pretenien conèixer quins alumnes havien estat vacunats i quins no. Aquest fet ha provocat que finalment el govern prengués mesures per tal d’emparar jurídicament el tractament de dades de salut, tant d’alumnes com de docents, per part d’escoles i instituts. El Decret Llei permetrà que el Departament de Salut comparteixi amb la direcció dels centres l’estat de vacunació dels seus alumnes. La normativa justifica la cessió d’aquesta informació personal amb la necessitat de poder fer efectius els protocols establerts per les autoritats sanitàries en cas de detectar-se un positiu en algun grup.

Moltes famílies segueixen veient amb recel aquesta solució, ja que asseguren que no desapareix l’amenaça de discriminació que pot produir-se sobre els menors arran de l’accés a aquesta informació tan sensible. El temor a possibles situacions d’assenyalement o segregació sembla estar més que justificat. A aquesta circumstància cal afegir que els nivells de seguretat de la informació de la xarxa educativa difícilment poden equiparar-se als mitjans i procediments emprats al Departament de Salut per a garantir la confidencialitat de les dades sanitàries.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM

Descobriu-ne més des de L'Alternatiu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint