Una filtració interna revela que la prioritat del “Ministeri de la Veritat” de Biden és perseguir informacions que posin en dubte el relat oficial sobre la Covid-19 i les vacunes

by Redacció

La polèmica generada al voltant de la intenció del Departament de Seguretat Nacional dels Estats Units per a impulsar un comitè específic adreçat a combatre la “desinformació”, ha paralitzat temporalment el controvertit projecte.

A mitjans del passat mes de maig es va conèixer decisió de suspendre els grups de treball que havien de posar en marxa de la denominada Junta de Govern de Desinformació, poques setmanes després que el gran públic en sentís a parlar-ne per primera vegada.

Atesa la tendència seguida per la resta de governs occidentals, com el cas recent de la Unió Europa, és poc probable que aquesta iniciativa d’inspiració orwel·liana desaparegui definitivament de l’agenda de l’administració Biden.

Els plans de l’executiu federal s’han vist momentàniament frustrats en un país on la protecció per la llibertat d’expressió i de premsa representa un dret sacralitzat, d’ençà d’afegir-se l’any 1791 a la Constitució, per mitjà de la Primera Esmena.

El moment escollit per a presentar el “Ministeri de la Veritat” no va ser aleatori. S’aprofità l’excepcional situació a Ucraïna per a maximitzar l’acceptació del projecte. D’aquesta manera, va ressuscitar-se la narrativa pròpia de la guerra freda per a atribuir a la nova Junta l’objectiu de protegir-se de l’enemic rus.

No obstant això, els documents interns amb què treballaven els encarregats governamentals d’organitzar l’agència, evidencien que Moscou no apareixia entre les principals preocupacions de les quals se n’hauria d’ocupar.

Els informes han estat filtrats per un membre del Departament, que els ha posat a disposició d’un parell de senadors nacionals. És així com ha transcendit que la prioritat era en realitat silenciar informacions que denunciessin irregularitats electorals, juntament amb les que qüestionessin el relat oficial sobre la Covid-19 o les vacunes.

Aquesta tipologia de publicacions, qualificades de riscos per a la seguretat nacional, passen fins i tot per davant dels continguts vinculats a moviments terroristes, siguin forans o domèstics, així com dels promoguts des de potències estrangeres amb l’ànim de desestabilitzar el país.

Tal com afirmen els senadors Chuck Grassley i Josh Hawley, la documentació que se’ls ha entregat revela que el pla “no només es va centrar en la desinformació estrangera, sinó també en qüestions centrals del debat polític mantingudes al llarg del temps, com ara les teories sobre la validesa de les eleccions, els orígens i efectes de les vacunes contra la Covid-19 i l’eficàcia de l’ús de mascaretes.”

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM