Més d’un miler de científics d’arreu del món signen un manifest conjunt per a desmuntar l’alarmisme climàtic

by Redacció

Un total de 1.107 científics, professionals i acadèmics, corresponents fins a una quarantena de països diferents, s’han aplegat per a impulsar una carta oberta que confronta les principals tesis que alimenten la creixent histèria climàtica.

“No hi ha cap emergència climàtica”. És el contundent títol de la declaració que, coordinada pel Global Climate Intelligence Group, ha comptat amb el suport explícit d’aquest miler de personalitats, que tenen en comú un nivell d’expertesa més que contrastat en la matèria.

El text lamenta que la intromissió política estigui impedint l’existència d’un autèntic debat respecte de la qüestió, basat en el rigor científic. Avui dia, la tasca dels especialistes es veu alterada per l’acció interessada de grups d’interès, autoritats i altaveus mediàtics.

Malgrat les consignes apocalíptiques, la carta recorda que el clima “ha variat des que existeix el planeta, amb fases naturals fredes i calentes”. D’acord amb l’evolució històrica, a l’època actual li pertoca un període d’escalfament.

No obstant això, es destaca que aquest escalfament s’ha demostrat més lent del que havien previst organismes com l’IPCC. De fet, al manifest s’afirma que la promoció de l’alarmisme es basa en models climàtics deficients.

Aquests models són concebuts a partir de paràmetres inadequats, precisament per a obtenir un determinat resultat que pugui ser explotat com a eina política. Una dinàmica que distorsiona la realitat i, per exemple, tergiversa els efectes de gasos com el CO₂.

Precisament, el grup d’experts que subscriuen la declaració surten en defensa del CO₂ en relació amb els cicles naturals de la Terra. No només s’oposen a què se’l qualifiqui de contaminant, sinó que consideren el gas com el pilar de totes les formes de vida, ja que es tracta de l’aliment vegetal.

Desmenteixen, finalment, que existeixi la més mínima evidència científica que demostri que l’escalfament global intensifica els desastres naturals, o que n’augmenti la freqüència. En canvi, “existeix una àmplia evidència en què les mesures de mitigació de CO₂ són tan perjudicials com costoses”.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM

Descobriu-ne més des de L'Alternatiu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint