L’exparella de John McAfee, trobat mort en una presó catalana, assegura que el programador segueix viu

by Redacció

L’afer John McAfee encara no havia esgotat la seva capacitat d’oferir titulars. Així ho acrediten les recents declaracions de l’exparella de l’informàtic en un documental de Netflix, estrenat aquest dimecres, afirmant que en realitat no és mort.

McAfee, creador del famós antivirus del mateix nom, va ser trobat mort el 23 de juny de 2021 dins una cel·la del Centre Penitenciari de Can Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires. Aquell mateix dia, l’Audiència Nacional havia decretat l’extradició als Estats Units de l’excèntric magnat, on se l’acusava d’evasió fiscal.

Fins ara, les raons que posaven en dubte la versió oficial estaven relacionades amb el resultat de l’autòpsia, que establia el suïcidi com la causa de la defunció. Immediatament, es recuperaven manifestacions anteriors de l’empresari en què advertia que si mai se’l trobava sense vida, significaria que l’haurien executat, malgrat eventuals intents d’atribuir-ho a un acte autolític.

Des del primer moment, l’advocat de McAfee va sostenir que el seu client, de 75 anys, no havia mostrat signes propis d’una voluntat suïcida. De la mateixa manera, la família sol·licità una nova autòpsia, així com l’ampliació de diligències d’investigació. El jutjat de Martorell que acull el procediment no aprovà les peticions de l’entorn.

Les teories sobre l’assassinat del personatge consideren que era objecte de persecució política per haver denunciat diversos casos de corrupció als Estats Units. Set mesos després de trobar-se’l sense vida, va conèixer-se que el cos continuava al dipòsit de cadàvers de la Ciutat de la Justícia de Barcelona.

Però el gir definitiu arriba de la mà de Samantha Herrera, exparella de McAfee. D’acord amb el que apunta al reportatge “Running With the Devil: The Wild World of John McAfee”, ja disponible a Netflix, l’expert en ciberseguretat continua viu i residint a Texas. Herrera afirma que el mateix McAfee contactà telefònicament amb ella, confirmant-se, segons declara, que la mort en realitat fou fingida.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM