Contundent derrota woke al referèndum irlandès que proposava desvirtuar la institució del matrimoni

by Redacció

Els resultats finals del doble referèndum celebrat aquest divendres a Irlanda atorguen una aclaparadora victòria a les opcions contràries a reformar la constitució nacional.

El govern del país, integrat per democristians, centristes i verds, pretenia que la ciutadania avalés a les urnes la seva proposta de modificar dos preceptes de la carta magna relatius al concepte de “família”.

Per una banda, proposava equiparar la institució del matrimoni a “altres relacions duradores” com a element nuclear de la unitat familiar. Per l’altra, es perseguia la supressió dels articles que fan referència al paper de la dona al si de la llar.

La maniobra de l’executiu de fer coincidir els referèndums amb la jornada del 8M no ha estat suficient i, finalment, el ‘no’ s’ha imposat per partida doble.

En relació a la consulta denominada “Esmena de la Família”, la ciutadania irlandesa l’ha rebutjat amb un inequívoc 67,69% dels vots, enfront del 32,31% que n’ha votat a favor.

Únicament al districte Dún Laoghaire, dins el Comtat de Dublín, ha guanyat el ‘sí’, tot i que amb un estret marge de només 0,6 punts per damunt del ‘no’.

En quant a la participació definitiva al conjunt del país, gairebé el 45% de l’electorat ha acudit a les urnes, superant-se d’aquesta manera les previsions més optimistes.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM

Descobriu-ne més des de L'Alternatiu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint