El govern de Trudeau amplia l’eutanàsia per a incloure pacients amb malalties mentals

by Redacció

D’ençà que l’any 2016 fos legalitzada al Canadà la denominada ajuda mèdica per a morir, els supòsits per a poder-hi accedir s’han anat flexibilitzant cada cop més.

Si bé en un primer moment el suïcidi assistit només es contemplava per a pacients amb malalties terminals, el 2021 s’estengué a individus afectats per malalties “incurables”, encara que la mort no fos “raonablement previsible”.

Ara, el govern de Justin Trudeau enllesteix una nova ampliació de l’eutanàsia i a partir del pròxim mes de març també estarà permesa en casos de malaltia mental.

En un article publicat recentment, el Dr. Harvey Chochinov, professor de psiquiatria de la Universitat de Matinoba, advertia dels riscs que subjauen en els plans de l’executiu canadenc per a modificar-ne els criteris d’aplicació.

El Dr. Chochinov destaca l’elevada taxa d’errors de diagnòstic i d’imprecisions de pronòstic que es dona entre els professionals de la psiquiatria, aportant un estudi que eleva aquesta proporció fins a la meitat.

L’expert afegeix que “reclamar que una injecció letal per a pacients amb malalties mentals és una resposta respectuosa, compassiva i necessària al seu patiment, és similar a argumentar la virtut d’ajudar les persones a pujar al balcó d’un edifici en flames perquè puguin triar la mort, en lloc de decidir com controlar o extingir el foc”.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM

Descobriu-ne més des de L'Alternatiu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint