Els delictes de tràfic de drogues baten rècords a Catalunya durant el primer trimestre de 2024

by Redacció

D’ençà de l’any 2016 la criminalitat vinculada al narcotràfic ha experimentat un creixement sostingut a Catalunya, arribant a duplicar-se el seu volum en només vuit anys.

Mentre que el 2016 es registraren 2.183 delictes d’aquesta tipologia a casa nostra, el passat 2023 tancava amb un total de 4.368. És a dir, un augment del 100,1%.

La variació interanual entre els anys 2022 i 2023 indica un increment de les infraccions penals per tràfic de drogues del 10,2%, superior al del conjunt de l’Estat.

Durant el primer trimestre d’aquest 2024, el narcotràfic és el tipus de delinqüència convencional que més ha crescut al nostre país, en comparació amb el mateix període de l’any passat.

Les dades publicades pel Ministeri de l’Interior espanyol situen Catalunya com la comunitat autònoma líder en delictes d’aquesta naturalesa durant els tres primers mesos de l’any en curs.

No tan sols ha augmentat el ritme de creixement, d’un 11,2% al primer trimestre de 2024, sinó que el que portem d’any s’han produït a Catalunya més delictes per tràfic de drogues que a Andalusia, comunitat que històricament venia ostentant-ne la primera posició.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM

Descobriu-ne més des de L'Alternatiu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint