Viktor Orbán retorna dos mil milions en impostos a les famílies hongareses

by Redacció

El govern d’Hongria que lidera Viktor Orbán ha anunciat la decisió de retornar la quantitat equivalent a 1.700 milions d’euros en concepte de devolucions d’impostos a gairebé dos milions de famílies. La mesura s’adopta gràcies a les previsions favorables sobre la recuperació econòmica del país. Segons el propi Orbán el creixement que es projecta per aquest any és del 5,5%.

Les bones xifres presentades, que arriben de la mà dels fons de recuperació i del cobrament de milers de milions d’euros obtinguts després de l’emissió de bons sobirans als mercats internacionals, permetran l’executiu hongarès fer efectiva la devolució tributària el proper mes de febrer. Amb aquesta mesura Orbán demostra que el seu compromís amb les polítiques en favor de la família i la natalitat es manté intacte.

Els treballadors hongaresos, que gaudeixen de la taxa d’atur més baixa des del canvi de règim de l’any 1989, també es beneficiaran d’una apujada del salari mínim per valor de 100 euros mensuals a partir de l’1 de gener de 2022. El paquet de mesures anunciades es completa amb l’exempció de l’impost sobre la renda per als menors de 25 anys i l’establiment d’una paga extra per als jubilats.

 

Polònia recorrerà el mateix camí

L’executiu polonès seguirà les mateixes passes i ja ha anunciat per al proper any una gran devolució d’impostos a les llars del país. Polònia és un dels socis d’Hongria al Grup de Visegrad, que també compta amb la presència de la República Txeca i Eslovàquia. Aquesta aliança de països del centre d’Europa va néixer amb l’objectiu de facilitar la seva integració dins la Unió Europea. A l’actualitat, el grup segueix actiu a causa de la persistència d’interessos comuns i de la sintonia política dels seus governs, sensibles amb la defensa de la família i la promoció de la natalitat, entre d’altres.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM