Bergoglio, entregat a la ‘Big Pharma’

by Redacció

L’estat del Vaticà ha anunciat aquest dimecres l’inici de l’administració de la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19 a residents i empleats. La decisió representa l’enèsima mostra per part del microestat d’adoptar totes i cadascuna de les restriccions sanitàries plantejades des de qualsevol tribuna. Una actitud expeditiva que revela la voluntat papal de situar-se a l’avantguarda en la imposició de les mesures més contundents.

Ja fa setmanes que va establir-se la necessitat de disposar del green pass per a accedir a territori vaticà. Anant fins i tot una passa més enllà, obliga els membres de la Guàrdia Suïssa a vacunar-se, sense acceptar-los la presentació d’un test d’antígens negatiu o proves d’haver superat recentment la malaltia. Una pràctica inèdita, la de no admetre cap més opció que la de punxar-se, que cap altre país ha gosat arribar-se a plantejar.

La deriva presa a la ciutat estat, respon al paper assumit pel papa Francesc d’ençà de l’inici de la crisi sanitària. Una posició consistent en la validació acrítica del relat formulat des de les autoritats sanitàries, estretament vinculades a la indústria farmacèutica. Tant al si de la cúria com a les bases de la comunitat catòlica, han aparegut veus que expressen una profunda incomprensió respecte de la radical postura pontifícia. Al mateix temps, l’estricte posicionament papal és manifestament contrari a la doctrina vaticana que proclama el caràcter voluntari de la injecció. Els laboratoris farmacèutics, en canvi, estan encantats amb el seu client més incondicional.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM