Tres reputats doctors demanden Twitter per haver-los censurat malgrat la veracitat de les seves publicacions sobre la Covid-19

by Redacció

La setmana passada tres doctors nord-americans interposaren una demanda contra Twitter Inc. amb motiu de les mesures censores adoptades per la plataforma envers els seus perfils d’usuari.

Juntament amb els codemandants Peter McCullough i Brian Tyson, ambdós doctors de contrastada expertesa, s’hi troba el Dr. Robert Malone, un dels artífexs de la tecnologia d’ARN missatger.

A través de la reclamació conjunta, registrada al Tribunal Superior de Califòrnia del comtat de San Francisco, aquests prestigiosos metges al·leguen que la companyia va incomplir reiteradament les condicions contractuals subscrites.

Segons la demanda, els responsables de la moderació de la xarxa social van aplicar mesures abusives sobre els comptes dels doctors, sense respectar el contingut establert a les seves pròpies polítiques comunitàries.

Emparant-se en una suposada lluita contra la desinformació relacionada amb el coronavirus, Twitter hauria restringit l’operativa d’aquests perfils, malgrat l’inqüestionable prestigi que n’ostenten els titulars i la plena veracitat de la informació que sempre han compartit.

Abans de recórrer a la via judicial, el passat 12 de maig de 2022 els demandants sol·licitaren per escrit a l’empresa que acabés amb la dinàmica de bloquejos constants practicada i s’ajustés als termes d’ús de la plataforma.

Es responsabilitza Twitter dels perjudicis materials i reputacionals provocats sobre els doctors, arran de les mesures d’invisibilització i suspensió adoptades de manera arbitrària, tot plegat, per unes publicacions falsament qualificades d’enganyoses.

Al mateix temps, la companyia tecnològica els hauria imposat directament les penalitzacions més dràstiques, obviant les fórmules prèvies d’apercebiment previstes a les seves condicions d’ús. La demanda destaca finalment l’inequívoc “interès públic” que presenten els missatges difosos pels tres experts a la xarxa.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM