La prestigiosa British Medical Journal denuncia patir censura per part de Facebook, en favor de la Big Pharma

by Redacció

Els editors de la reputada revista científica British Medical Journal han adreçat aquest divendres una carta oberta a Mark Zuckerberg, fundador de Facebook. A la inèdita comunicació, els autors expressen el seu enuig per haver constatat que la xarxa social està restringint la difusió i cancel·lant continguts de l’organització que dirigeixen.

La British Medical Journal recrimina a Zuckerberg que la seva plataforma estigui aplicant mesures de suposada validació informativa i verificació de fets, el fact checking, per a evitar l’accés dels usuaris als seus articles. En concret, assenyalen que s’ha vist afectada la publicació que exposa les greus irregularitats presentades en el desenvolupament de la vacuna de Pfizer contra la Covid-19. Manifesten la seva perplexitat, en tractar-se d’una rigorosa recerca, minuciosament documentada.

La denúncia de la prestigiosa revista mèdica contra Facebook, coincideix amb la recent actualització de Twitter de les seves polítiques, dirigida a limitar el contingut crític amb la gestió sanitària duta a terme per les autoritats. No pot perdre’s de vista que un reduït nombre de companyies de Sillicon Valley administren les xarxes que acaparen la pràctica totalitat de l’atenció dels ciutadans a internet i que, alhora, concentren de forma aclaparadora la creació i la difusió de continguts digitals.

Darrerament, aprofitant la posició de domini descrita, aquestes corporacions estan constrenyent com mai fins ara les llibertats d’expressió i informació, apuntalant el relat oficial i silenciant les incòmodes veus que el posen en dubte. Google i la seva filial YouTube, recorren aquest mateix camí. Mentrestant, el poder polític persegueix aplicacions com Telegram, compromesa amb la privacitat i la informació lliure.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM