Als Països Baixos ja es prohibeix la publicitat de carn

by Redacció

La localitat neerlandesa de Haarlem esdevindrà la primera ciutat del món en erradicar la publicitat de carn dels seus espais públics. La prohibició arriba de la mà dels representants al consistori del partit ecologista GroenLinks.

Així doncs, a partir de 2024 ni als autobusos ni a les marquesines, ni a cap altre espai públic d’aquest municipi d’entorn els 160.000 habitants, s’hi podrà anunciar cap producte procedent de la indústria càrnia.

Amb aquesta iniciativa, els Països Baixos encapçalen el desplegament de l’Agenda 2030 a Europa, després que l’executiu nacional anunciés fa uns mesos el pla per a reduir a la meitat les emissions de nitrogen al camp.

En nom de la sostenibilitat mediambiental, ambdós projectes amenacen la subsistència del sector primari holandès, que aquest estiu ha protagonitzat mobilitzacions massives sense precedents contra el govern que lidera primer ministre Mark Rutte.

La creixent implantació d’aquestes mesures és impulsada per magnats com Bill Gates o Al Gore, que, alhora, han invertit fortament en companyies de carn sintètica. En paral·lel, les autoritats occidentals promouen el consum d’insectes des de les escoles, sigui introduint-les en la dieta de l’alumnat australià o bé explicant-ne les bondats a llibres de text com els de l’editorial espanyola Santillana.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM