Varsòvia i Budapest planten cara a la UE per la política migratòria, en ple col·lapse multicultural a França

by Redacció

Els primers ministres de Polònia i Hongria han aconseguit evitar que el pacte migratori consensuat per la resta de socis de la UE s’aprovés a les conclusions de la cimera del Consell Europeu, celebrada aquest divendres a Brussel·les.

Mateusz Morawiecki i Viktor Orbán no es resignen perdre la sobirania sobre les seves fronteres nacionals i que la política migratòria els sigui imposada des de l’exterior i, per aquest motiu, han fet valer la possibilitat de veto que disposen tots els estats membres.

A les conclusions definitivament aprovades, s’ha inclòs el compromís per part dels 27 d’abordar les causes fonamentals del problema i reforçar les iniciatives de col·laboració amb aquells països implicats en els fluxos migratoris.

Mentrestant, França es prepara per afrontar una nova jornada d’aldarulls, després que la passada nit acabés amb gairebé 700 detinguts, mig miler d’edificis públics incendiats i 300 agents ferits, malgrat haver-se’n mobilitzat 40.000 efectius policials.

Els incidents, estesos a hores d’ara arreu del territori francès, són protagonitzats molt majoritàriament per individus d’ascendència africana que exhibeixen una violència desfermada, superior als avalots de l’any 2005, segons les autoritats del país.

Les xarxes van plenes de testimonis gràfics de nombrosos actes de vandalisme contra béns públics i privats, pillatge, agressions a veïns, enfrontaments amb la policia i, fins i tot, assalts a comissaries i ús d’armes de foc.

La cancel·lació d’actes esportius i culturals als departaments més afectats, la suspensió de serveis de transport a partir del vespre o la imposició de tocs de queda a diverses ciutats han estat algunes de les mesures adoptades les últimes hores per les administracions, amb l’objectiu de rebaixar l’onada criminal als carrers.

 

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM