L’exigència del passaport covid a Catalunya arriba als tribunals

by Redacció

La Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha admès a tràmit el recurs presentat contra la resolució aprovada per l’administració autonòmica catalana i publicada el passat 6 d’octubre, per la qual es prorroguen i modifiquen les mesures sanitàries en relació amb la pandèmia de la Covid-19.

El recurs, interposat per l’Associació Liberum, està rigorosament motivat i els seus arguments són avalats per la dilatada documentació científica amb què acompanyen l’escrit. Els recurrents consideren que la pròrroga de determinades mesures i, en concret, l’exigència del certificat de vacunació per a accedir a establiments d’oci nocturn, resulten desproporcionades. Tenint en compte les dades oficials que recullen els principals indicadors, com ara la incidència acumulada o l’ocupació de llits d’UCI, l’actual situació epidemiològica no permet justificar el manteniment de restriccions limitatives de drets fonamentals.

L’entitat posa de manifest la clamorosa contradicció de les mesures imposades per les autoritats sanitàries. Si es manté l’obligació generalitzada de la mascareta en interiors, sota el pretext que els vacunats encara poden contagiar, no té cap mena d’utilitat la imposició del passaport covid. L’Associació Liberum recorda que, d’acord amb la jurisprudència, s’exigeix als poders públics que tota adopció de decisions que afectin drets fonamentals o llibertats públiques estigui precedida d’un judici sobre la seva idoneïtat, necessitat i proporcionalitat, i s’identifiqui amb precisió l’extraordinària situació que la justifica.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM