Nou revés per a Von der Leyen a dos mesos de les eleccions a l’Eurocambra: derrota globalista a les presidencials d’Eslovàquia

by Redacció

La victòria aquest dissabte de l’exprimer ministre Peter Pellegrini a les eleccions presidencials eslovaques suposa l’enèsim maldecap per als euròcrates de Brussel·les.

Pellegrini assolí el 53% dels vots, sis punts per damunt del suport popular obtingut a les urnes pel seu adversari, Ivan Korčok, el candidat predilecte dels actuals mandataris de la UE.

El president electe manté una aliança política amb l’actual cap de l’executiu, el sobiranista Robert Fico, que el passat mes d’octubre recuperava les regnes del govern del país.

Amb aquests resultats, Eslovàquia ratifica la seva voluntat de desmarcar-se de les principals polítiques impulsades els darrers anys per les institucions comunitàries.

En aquests moments, Bratislava està enfrontada amb la Comissió Europea en qüestions com la gestió migratòria, la creixent federalització de la Unió o el manteniment de l’ajuda militar a Kíev.

A dos mesos de les eleccions europees, en què es preveu una forta pujada de les forces sobiranistes del continent, les males notícies per a Ursula von de Leyen no venen només d’Eslovàquia.

A hores d’ara, les enquestes prèvies als comicis municipals de Polònia atorguen el triomf als nacionalistes de Llei i Justícia (PiS), que superarien el moviment encapçalat per l’euròfil Donald Tusk, en l’actualitat primer ministre del país.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM

Descobriu-ne més des de L'Alternatiu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint