L’històric llibertari Ron Paul denuncia que els Estats Units són en mans del ‘partit de la guerra’

by Redacció

La sessió del Congrés dels Estats Units celebrada dissabte passat ha derivat en un profund trasbals polític, especialment dins les files del Partit Republicà.

La cambra aprovà fins a cinc projectes de llei, que s’agruparan en un sol paquet legislatiu que necessitarà ser aprovat pel Senat, a través d’una tramitació per la via ràpida.

Entre les mesures que reberen llum verda destaca una nova concessió d’ajudes financera per a Ucraïna (60.840 milions de dòlars), Israel (26.380 milions) i països aliats de la regió de l’Índic-Pacífic (8.120 milions).

Hi votaren a favor la immensa majoria dels representants demòcrates i bona part de la bancada republicana. S’hi oposaren fins a 55 congressistes, propers a Trump, que ara reclamen la dimissió del president del partit a la cambra.

L’expolític nord-americà Ron Paul, que exercí durant més de dues dècades de representant republicà al Congrés, ha criticat la iniciativa aprovada dissabte.

Històric referent del corrent llibertari, Paul denuncia en una carta recent la deriva del país, que considera segrestat pel que denomina com a “partit de la guerra”.

Alhora, adverteix d’altres dels riscs per a la llibertat que suposen els altres projectes aprovats aquest cap de setmana: la prohibició de TikTok i l’ampliació de poders de vigilància del govern sobre la ciutadania.

A continuació, compartim íntegrament -i en català- la carta publicada a la pàgina web del Ron Paul Institute, que en permet la reproducció lliure:

L’últim clau al taüt dels Estats Units

Quan els futurs historiadors van a buscar l’últim clau al taüt dels Estats Units, és possible que s’ajustin a la data del 20 d’abril de 2024.

Aquell dia el Congrés va aprovar una legislació per finançar dues guerres i mitja, lliurar el que queda de la nostra privadesa a la CIA i la NSA i donar al president dels Estats Units el poder de tancar qualsevol part d’Internet amb la qual no estigui d’acord.

Els gairebé 100.000 milions de dòlars, molt mal anomenat “Suplement de Seguretat Nacional”, garanteixen que els ucraïnesos continuaran morint en la guerra invencible d’aquest país amb Rússia, que els civils palestins continuaran sent massacrats a Gaza amb armes nord-americanes i que els neoconservadors continuaran empenyent-nos cap a una guerra amb la Xina.

Va ser una victòria total per al partit de guerra.

L’enorme factura de despesa es refereix a la política per a Biden, però molts republicans simplement hi van acceptar. L’últim que volen veure les persones que dirigeixen la Casa Blanca de Biden a mesura que s’acosten les eleccions són els anuncis que culpen Biden de “perdre Ucraïna”.

Els EUA i els seus aliats ja han enviat més de 300.000 milions de dòlars a Ucraïna i el país encara està perdent la seva guerra amb Rússia. Ningú creu que altres 60.000 milions de dòlars treuen una victòria de les mandíbules de la derrota. Però aquests diners addicionals estan destinats a mantenir les aparences fins al novembre a costa dels nord-americans que es veuen obligats a pagar-ho i dels ucraïnesos que es veuen obligats a morir per això.

El president Johnson no hauria pogut aprovar aquestes monstruositats sense el suport total dels demòcrates de la Cambra, ja que la majoria dels republicans van votar en contra de més diners per a Ucraïna. Així, en el pitjor exemple de “bipartidisme”, Johnson va arribar a l’altre costat del passadís, va endurir la majoria republicana que el va escollir president i va impulsar un regal massiu a l’estat del benestar (corporatiu) i de guerra.

Després que la Cambra va votar per enviar 60.000 milions de dòlars més a Ucraïna notòriament corrupta, els membres van onejar banderes d’Ucraïna al pis de la Cambra i van corejar “Ucraïna, Ucraïna”. Tot i que em sembla desagradable i repugnant, d’alguna manera em va semblar adequat. Al cap i a la fi, també poden cantar el nom d’un país estranger perquè, certament, no els importa aquest país!

A més d’enviar 100.000 milions de dòlars que no haurem de finançar més guerres a l’estranger, el president Johnson va introduir una altra versió de la prohibició de Tik Tok, que dona a Joe Biden i als futurs presidents el poder de tancar els llocs web a voluntat simplement declarant-los que són “controlats per un adversari estranger”.

Per no quedar-se menys, el Senat dels Estats Units va aprovar aquell mateix dia l’extensió de la Secció 702 de la Llei FISA, que no només va permetre al govern continuar espiant-nos sense cap ordre, sinó que també va incloure un nou llenguatge ampliant massivament com poder-nos espiar.

Molts votants conservadors es pregunten quin és el punt del control republicà de la Cambra si l’agenda la determinen els demòcrates. Fins i tot es diu que el líder de la majoria del Senat, Chuck Schumer, va presumir als seus col·legues de la facilitat amb què el president Johnson va donar als demòcrates tot el que volien i no va demanar res a canvi.

Quin és el balanç de totes aquestes males notícies? La majoria dels republicans a la Cambra van votar en contra de continuar la guerra d’Ucraïna. Això és un bon començament. Les nostres idees estan creixent, no només a tot el país, sinó fins i tot al pantà de DC. Pren coratge i no et rendeixis! Treballa per la pau!

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM

Descobriu-ne més des de L'Alternatiu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint