DeSantis vol blindar els drets dels ciutadans de Florida davant possibles restriccions sanitàries futures

by Redacció

El governador de Florida està decidit a protegir els seus ciutadans enfront de futuribles intents d’imposar mesures autoritàries en nom de la salut pública.

En aquest sentit, Ron DeSantis acaba de presentar una proposta legislativa adreçada a blindar els drets i les llibertats fonamentals que, d’ençà de 2020, s’han vist amenaçades de forma recurrent.

El projecte preveu la prohibició permanent a Florida dels passaports de vacunació. El mateix DeSantis advertia fa tot just un any que l’adopció d’aquest tipus de certificats obria la porta a una societat “de dos nivells”, on s’assignarien drets diferenciats en funció d’una “decisió de salut personal”.

En l’àmbit de les relacions laborals, el pla de l’executiu impediria l’obligatorietat de la mascareta a les empreses, així com la possibilitat d’acomiadar treballadors a causa del seu estat de vacunació.

Pel que fa als infants, s’impossibilitaria que en un futur poguessin imposar-se mandats de vacunes o mascaretes al si dels centres educatius. Finalment, també cerca garantir el dret a la llibertat d’expressió dels professionals sanitaris, evitant que puguin ser penalitzats pel fet d’expressar les seves opinions.

Durant la compareixença en què anunciava la iniciativa, DeSantis ha recordat que “quan el món va perdre el cap, Florida fou un refugi de seny, servint fortament com a eix de la llibertat”.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM

Descobriu-ne més des de L'Alternatiu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint