Pfizer prova d’eludir la responsabilitat per mala praxi en el desenvolupament de la vacuna al·legant complicitat amb el govern

by Redacció

En el marc del procediment judicial obert als Estats Units que ha d’avaluar el grau d’adequació legal seguit per Pfizer en el desenvolupament de la vacuna de la Covid-19, la farmacèutica ha exhibit recentment la seva principal línia de defensa. En aquest sentit, ha sol·licitat al tribunal la desestimació de la demanda adduint l’especial naturalesa del contracte subscrit amb el govern federal.

La denúncia fou interposada per Brook Jackson, que havia estat director regional de Ventavia Research Group, companyia subcontractada per Pfizer per a la realització dels assajos clínics de la vacuna. La tardor de 2020, Jackson alertà l’Administració d’Aliments i Medicaments (FDA) de les greus irregularitats que estava detectant en el procés. Prèviament, n’havia posat al corrent als seus superiors, però ni l’empresa ni l’organisme supervisor adoptaren cap mesura al respecte.

No obstant això, Ventavia optà per acomiadar-lo de manera fulminant. Un any més tard, a finals de 2021, la prestigiosa The British Medical Journal feia públiques les pràctiques denunciades, després Jackson entregués a la revista les proves que avalaven el seu relat. D’aquesta manera, s’exposaren alarmants actuacions dutes a terme durant els assajos, com la falsificació de dades clíniques, el deficient monitoratge dels efectes adversos, la incompetència professional dels empleats o la revelació de la identitat dels pacients que hi participaren.

Aquest cúmul de negligències desvirtua els resultats científics obtinguts. En conseqüència, les conclusions presentades per Pfizer davant el regulador sobre l’eficàcia i la seguretat de la vacuna, que acabarien justificant l’autorització per a comercialitzar-la, estaven profundament viciades per errors i conductes fraudulentes.

Judicialment, l’estratègia del laboratori consisteix a esgrimir la dispensa regulatòria que gaudia al si de la relació contractual que mantenia amb el govern. Segons publica The Epoch Times, Pfizer argumenta que l’acord s’executà sota l’Autoritat d’Altres Transaccions (OTA), adscrit al Departament de Defensa dels Estats Units, facultant així la companyia per a eludir diverses normes que s’apliquen amb caràcter ordinari.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM